Wat is Airsoften

Eerste keer airsoften in Arhnem

Airsoften is sinds eind 2016 mijn nieuwe hobby, veel mensen die mij kennen noemen mij ook de man van de 1000 hobby’s en daar hebben zij gelijk in.
Alleen is airsoften voor mij wel een blijvertje en ik heb er ook aardig wat geld in gestoken (wees gewaarschuwd als je begint aan deze hobby zal je portemonnee een stuk lichter aanvoelen)
Hieronder zal ik vertellen waarom ik ben begonnen met airsoften en wat airsoften inhoud.

Wat is airsoften:

Voor de mensen die niet weten wat airsoften is, airsoften kan je vergelijken met paintball alleen is het meer gemaakt op realisme.
De spelers maken gebruik van replica’s van echt bestaande wapens en je probeert het spel zo tactisch mogelijk te spelen.
Je schiet niet met verfballen maar met plastic ronde balletjes die soms wel tot 80 meter ver kunnen komen.
Zodra je geraakt bent met een plastic balletje roep je hit en stap je tijdelijk uit het spel, er lopen Marshalls (scheidrechters) rond op het veld die in de gaten houden of alles eerlijk verloopt.
De spelvormen die je binnen airsoft heb zijn heel divers van team deathmatch (team tegen team) tot een bom ontmantelen.
Airsoft wordt ook vaak gespeeld op een groter terrein dan paintball met soms wel met 200 spelers waarbij je van te voren dus echt moet plannen hoe je een bepaalde missie gaat aanpakken.

Let op je mag pas Airsoften in Nederland vanaf 18 jaar.

 

Waarom airsoften:

Ik heb 2x eerder ge-airsoft in belgie  en zoals veel van jullie weten heb ik ook 8 jaar bij defensie gezeten.
Nu ik een andere baan heb op de ICT afdeling mis ik af en toe wel de spanning en dat moet ik natuurlijk compenseren in het weekend ?
Op een avond zag ik een facebook post voor bij komen van iemand die ook aan airsoften deed en ik was wel nieuwsgierig hoe je je kon aanmelden in Nederland want naar mijn weten kon dit alleen in België.
Ik kreeg diezelfde avond nog uitleg van diezelfde jongen die de post had geplaatst en ik heb meteen mijn pas aangevraagd bij NABV.

Airsoften in Belgie 2011

Het aanmelden en je gear:

Je moet dus eerst lid zijn van NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging) voordat je een replica in huis mag hebben dus voor mij was het wachten op het pasje.
Nadat ik op een dag mijn pasje door de bus kreeg heb ik meteen diezelfde dag mijn replica opgehaald, deze had ik via een online 2e hands airsoftmarkt gekocht.
Aan uitrusting had ik nog heel veel over van mijn jaren bij defensie dus dit kon ik makkelijk weer gebruiken.
De plastic ronde kogeltjes genaamd BB’s had ik via het internet gekocht zo heb ik mijn uitrusting compleet gemaakt.

 

Locatie’s:

Ik ben nu samen met mijn zwager die ik ook besmet heb met het airsoft virus naar 2 verschillende locaties geweest.
We zijn in Arnhem geweest, dit is een indoor airsoft locatie waar ze een stadje binnen hebben gebouwd compleet met kerk en tankstation.

We zijn ook naar balls and arrows in Lelystad geweest wat een buitenlocatie is met een dicht begroeid bos,  waar ze ook in het midden van het terrein een klein winkelcentrumpje hebben gebouwd.

Airsoften in lelystad

Kan ik dit ook spelen:

Ja iedereen kan dit spelen ook zonder pas kan je een keer meedoen.
Bij verschillende terreinen hebben een ze beginners skirm  waar je kan aanmelden en dan is het vaak mogelijk om de gear te huren.
Ken je iemand die aan airsoften doet dan kan je diegene vragen of je een keer mee mag en dan kan diegene jou aanmelden met zijn inlogaccount op NABV site.

 

Voor de dames die dit artikel lezen en denken “dit wil ik ook wel” er zijn al heel wat dames die deze sport beoefenen dus je bent niet de enige!

Ik zal zeggen probeer het een keer en laat een reactie achter op deze site hoe je het hebt ervaren!

Mijn eigen replica, Beretta arx 160 (standaard wapen van het italiaanse defensie) Inclusief Bipod en Red dot kijker.

 

Tip:

Wil je beginnen met deze hobby en heb je niet zo heel veel te besteden, koop je kleding dan bij een leger dumpzaak en koop je replica 2ehands of via een site die hieronder vermeld staan.
Let op! je mag alleen een airsoft replica kopen als je lid bent van de NABV en je een pas hebt.
Sites:

https://gunfire.nl/
http://www.taiwangun.com
http://www.airsoftmarkt.nl/
http://airsoft-marktplaats.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *